2020. február 11., kedd

Hús és pizza avagy Aki olyan

Aki olyan étrendet követ vagy épp úgy hozta a sors, hogy nem ehet lisztet, glutént; annak nem jó, de nem is olyan rossz, ha ügyesen áthidalja a problémát 😉
Ilyen vagy olyan étrend, az még nem zárja ki, azt hogy "pizzát" egyen🍕
Én amikor bekattanok képes vagyok ilyenre..., na és oylanra is...
A következő Őrültség már egy ideje a fejemben volt, és a napokban el is készítettem; aztán utána megnéztem a net-en..., hát  létezik egy két próbálkozás, de azokhoz adnak zablisztet, zabpelyhet, és tojást is..
Na, az enyém ezeknél egyszerűbb, csak hús és a feltétek, amiből nem is kell sok 😋
Tudom, ismerem, sejtem, hogy az átlagember, első látásra, azt mondja - Csak ekkora ?! 
Igen, 15 deka hús és a a feltét meg a saláta...
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok hozzá!













HÚSPIZZA
     EGYSZERŰ SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús
25-30 dkg sajt (nálam most épp Anikó)
1 kis doboz paradicsompüré (70g)
1 ger. fokhagyma
2+1 ek. olívaolaj
2 ek. víz
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom
római kömény (vagy fűszerkömény)
bors, só
kedvünkre való pizzafeltétek 😉
A darálthúst sóval, borssal és egy kis őrölt római köménnyel, valamint 2 evőkanál olívaolajjal alaposan összekeverjük, összegyúrjuk.
A paradicsompürét 2 evőkanál vízzel, 1 evőkanál olívaolajjal, kakukkfűvel, rozmaringgal, bazsalikommal, sóval, borssal kikeverjük, aki kívánja egy kis cukrot is adhat hozzá.
A sütőt bemelegítjük 190-200 fokra.
Egy sütőhöz való tepsit kibélelünk sütőpapírral és darálthúsból 4 egyforma kb.15 centis korongot, „pizzatésztát” formálunk és a belepakoljuk a tepsibe, majd 10 percig sütjük az előmelegített sütőben.
Közben előkészítjük a feltéteket, és a sajtot.
Az elősütött alapokat kivesszük a sütőből, megkenegetjük a paradicsomszósszal, megszórjuk sajttal, rátesszük a feltéteket és visszatoljuk a sütőbe.
Újabb 10-12 perc elteltével, illetve ahogy szépen pirul készre sütjük; egy egyszerű salátával laza kis vacsora, de akár leves után egy jó kis második is lehet.
Jelen esetben a salátát, uborkából, zellerből, lilahagymából, mandulaforgácsból és fekete szezámmagból dobtam össze, ízesítésnek, olívaolajat, borecetet és sót használtam.
A pizzafeltét pedig egyszerűen olíva-, és kapribogyó lett.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése