2020. január 19., vasárnap

Pulyka és körete avagy Ahogy szoktam

Ma ismét úgy oldottam meg az ebédet, ahogy szoktam.
Egyszerűen. 
Mert nem kell jobb 😉


















ROZMARINGOS PULYKAMELL
  ZELLERES-ALMÁS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé
50-60 dkg alma
4-5 szál szárzeller
5 dkg dió
rozmaring
bors, só  
tej
A pulykamellfilét felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, meghintjük borssal és őrölt (vagy aprított) rozmaringgal, majd egy éjszakára tejbe áztatjuk, pihentetjük.
A szeleteket lecsepegtetjük, egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges tejet, serpenyőben szépen megsütjük, megsózzuk.
Az almát gerezdekre vágjuk (igény szerint hámozhatjuk), a szálzellert feldaraboljuk, a diót durvára törjük.
Egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon percek alatt, finoman megpirítjuk, megkaramellízáljuk az almát és a zellert, picit sózzuk borsozzuk, az utolsó pillanatokban közé szórjuk a diót, ha van akkor aprítva a zeller zöldjét is.
Ez az köret gyorsan készül, tehát lehetőség szerint frissen készítsük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése