2019. november 25., hétfő

Pogácsa és magok avagy Má'megent süti

Ezt már igazándiból sohase tudom, sohase fogom, nem lehet, nem akarom, megmagyarázi...
A feladat adott sütit kell sütnöm...












SOKMAGOS PARTY POGÁCSA
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 dl tej
1p. tejföl (175g)
10 dkg vaj
5 dkg élesztő
1 db tojás (+kenés)
10 dkg reszelt Trappista sajt
1 ek. kristálycukor
különféle apró magvak
Az élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet megsózzuk, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd tejföllel, egy tojással és a felfuttatott élesztővel és különféle apró magvakkal alaposan összegyúrjuk, szépen megdagasztjuk. -  Ismét elmondom, a kezünket lisztezzük gyúrás közben és ne a tésztát! - 
Langyos helyen, letakarva 30 percig kelesztjük, aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk,
meghajtogatjuk és ismét kelesztjük, ezt a műveletet ajánlatos legalább kétszer elvégezni.
A hajtogatások után a tésztánkat duplájára kelesztjük, kb. 2 centi vastagra kinyújtjuk, tetejét bevagdosuk, kiszaggatjuk, tepsibe pakoljuk, megkenjük tojással és magvakkal megszórjuk.
190-200 fokos sütőben, 20-25 perc alatt szépen megsütjük.
Az apró magvak: lenmag,  fekete és fehér szezámmag, napraforgómag és tökmag kicsit megvagdosva. A mennyiségük szemre - csapott evőkanálnyi, de összetételük és mennyiségük, arányuk változhat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése