2019. július 31., szerda

Kacsa és bor avagy Ma

Ma egy tipikus keddi nap volt...
Reggel felkeltem, tettem-vettem, elintéztem az átlagos hétköznapi dolgaimat, meg ilyesmi..
Végül is majdnem minden nap ilyen, csa...
Mi?
Hogy micsoda? 
Szerda.
Szerda van?!  Há' jókor szóltok!
Mert a szerda az más... 
Szóval szerda, akkor valószínűleg azért ettem ilyen finomságot.
Hm.
Szerda, hát ez jó.
















VÖRÖSBORBAN SÜLT KACSACOMB,
      ZÖLDSÉGES-BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4-8 db kacsacomb (fiatal)
2,5 dl vörösbor
4-5 ger. fokhagyma
babérlevél
kakukkfű
bors, só
vaj
80 dkg burgonya
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
petrezselyem zöldje
A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal és kakukkfűvel alaposan bedörzsöljük, 1-2 órára hűtőben érleljük.
Egy tepsit finoman! kizsírozzunk és belepakoljuk a combokat, 4-5 gerezd félbe(negyedbe)vágott fokhagymát, 1-2 darab babérlevélet mellé szórunk, aztán felöntjük a vörösborral és fóliával betakarva 185-190 fokos sütőben kb.2 órát sütjük, pároljuk.
A tepsi alján maradt szaftban a fokhagyma darabokat egy villa segítségével szétnyomkodjuk, majd még melegen egy darabka vajat belekeverünk.
A burgonyát és a zöldségeket szép egyforma kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük (a zöldségeket 3-5 perccel előbb dobhatjuk a vízbe.
Amikor zöldségek roppanós puhára főttek, leszűrjük, forró zsiradékon megpirítjuk, szükség szerint sózzuk és egy jóadag aprított petrezselyem zölddel frissítjük.
Tálaláskor a combokat a szafttal feltétlen locsoljuk meg.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése