2019. május 1., szerda

Pulykacomb és mustár avagy Az ünnepi zamatos


Bizonyos, nem részletezendő okokból kifolyólag, ma is viszonylag egyszerűen próbáltam megoldani a étkezés. 
Szerintem sikerült is 😁
Nomegasztán Éljen Május Egy















DIJONI PULYKACOMB FALATOK
Hozzávalók:
80 dkg pulyka alsó (felső) combfilé
1 fej fokhagyma (8-10 ger.)
2 ek. Dijoni mustár
50 dkg zöldspárga
1 ek. kristáycukor
4 adag rizs (Basmati)
bors, só
A pulyka combfilét a szokásosnál nagyobb kockákra daraboljuk, majd egy kevéske zsiradékon szépen lepirítjuk.
Közben a fokhagymát durvára aprítjuk, és két evőkanál Dijoni mustárral együtt a megpirult húshoz adjuk, kevergetve még egy percig pirítjuk, aztán vízzel felöntve pörkölt módján puhára főzzük. Amikor a hús már finom puha, minimálisra elforraljuk a levét, hogy szépen besűrűsödjön, és lényegében csak most sózzuk, borsozzuk. (Ez azért fontos, mert a főzés során, illetve a forráskor, amikor sűrűsödik a szaftja, könnyen sósulhat, de a mustártól és a sok fokhagymától is kap egy markáns ízt.)
A zöldspárgát különösebben tisztítani, hámozni nem kell, csak folyóvíz alatt leöblíteni és az alsó „fás” kb. két centis részt levágni; majd egy kis sóval és cukorral ízesített, forrásban levő vízben 5 percig főzni, és egyből tálalni.
Köretnek rizst ajánlok; ez esetben Basmati rizs, amit én személy szerint jobban szeretek, mint a  Jázmin rizst.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése