2019. április 17., szerda

Kacsamell és alma avagy Pirított, borsos, zamatos


Ma egy kényes pontomra tapintottam rá; az pedig a kacsamell, az alma és a puliszka.
... ja, hogy ez három 😧
Hát akkor három,... nagy dolog, lényeg hogy finom 😉












BORSOS KACSAMELL
  ALMÁS-SZALONNÁS PULISZKÁVAL
Hozzávalók:
4 db kacsamell
bors, só
a puliszkához-
10 dkg kenyérszalonna
40 dkg kukoricaliszt
2 db alma
1 l víz
sertészsír
A kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrét beirdaljuk, de csak a bőrét, a húsába ne vágjunk bele; sóval és „bőségesen” borssal bedörzsöljük, aztán egy száraz serpenyőben, először a bőrös felével lefelé, kb. 5 perc alatt megpirítjuk illetve kisütjük a zsírját, majd a megfordítva is 3-4 percig sütjük.
Az elősütött melleket átpakoljuk egy tepsibe, a zsírját is alá öntjük és forró 180 sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, tálalás előtt pihentetjük.
A liter vizet, a legkisebb lángon, feltesszük melegedni.
Amikor már kezd gőzölögni, megsózzuk, beleszórjuk a kukoricalisztet, és folyamatos!!! kevergetéssel legalább 3-5 percig főzzük, pufogtatjuk; lehúzzuk a tűzről, majd egyből letakarjuk egy fedővel és 25-30 percig (lehet több is) saját gőzében pihentetjük.
A szalonnát apró csíkokra vágjuk, az almát pedig gerezdekre.
A puliszkát egy evőkanál segítségével egy kevéske forró zsírba szaggatjuk, közé szórjuk a szalonnát és elkezdjük pirítani, amikor kezd szint kapni az almagerezdeket is hozzáadjuk és szépen összepirítjuk.
-Jó nagy serpenyő hiányában, célszerűnek tartom, ha kettő (3) adagban végezzük a pirítást. –






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése