2019. március 26., kedd

Medvehagyma és burgonya avagy Választhatsz


Szóval az alap az volt kérem, hogy medvehagyma krémleves kívánok és készítek.
Perdülten-fordultam a kis konyhámban (közben ölég sok mindent levertem), kezembe akadt néhány darab burgonya, no meg aztán azt a néhány csemegeuborkát is el kellene használni...
...és elkészült, most pedig mindenki kiválaszthatja, hogy mit szeretne enni 😁











MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES, BURGONYÁVAL
vagy
BURGONYAKRÉMLEVES, MEDVEHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
1 cs. medvehagyma
15 dkg csemegeuborka
2 dl tejszín
1 ek. kristálycukor
fehérbors
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, bő 1 liter vízben feltesszük főzni, sóval és fehérborssal ízesítjük.
Közben kis kockákra vágjuk a csemegeuborkát, a medvehagymát durvára aprítjuk, és az utolsó 5 percben a burgonyához adjuk.
Amikor a burgonya jó puhára főtt, egy botmixer segítségével szép simára turmixoljuk, majd a tűzre visszatéve, hozzáadjuk a tejszínt és egy kanál cukrot, összeforraljuk, forrón tálaljuk; betétnek levesgyöngyöt, pirított zsemlekockát, de akár szalonnapörcöt is kínálhatunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése