2018. december 11., kedd

Paprikás és tárkony avagy Fogjuk rá

Ma egyszerűen paprikás csirkét akartam enni tésztával.
Majdnem az lett.
Végül is az 😉













TÁRKONYOS PAPRIKÁS CSIRKE
Hozzávalók:
8 db csirke felsőcomb
1 fej vöröshagyma
2 db Kápia paprika
2 ek. paradicsompüré
2 dl tejszín
2-3 ek. liszt
1 db babérlevél
tárkony
őrölt kömény
köretnek kifőtt tészta
A csirkecombokat (természetesen 4 db egész combból is készíthetjük) szükség szerint megtisztítjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük; közben a Kápia paprikát is kis kockákra daraboljuk, és a hagymához adjuk.  
Amikor a paprika megfonnyadt hozzáadjuk 2 csapott evőkanál paradicsompürét, majd finoman megpirítjuk (nem égetjük!), aztán a combokat is beletesszük, sózzuk, köménnyel, tárkonnyal és egy babérlevéllel ízesítjük, vízzel felöntve pörkölt módján puhára főzzük.
Befejező műveletként tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük.
Kifőtt tésztával vagy galuskával tálaljuk.
A tárkony és a kömény, nekem nagyon bejövős páros és még egy kis csípőset is elbír.







                               Nakéremszépen 😉
 Mondjon bárki, bármit ez az étel is kanállal a legfinomabb!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése