2018. október 12., péntek

Padlizsán és töltelék avagy Egyszerűen tuningolva

Ma erre voltam ráállva....
Egyszerű, zöldséges, szaftos, finom...
...azért a kolbász ott van, mint szuper titkos ízesítő  😉
















TÖLTÖTT PADLIZSÁN,
  KOLBÁSSZAL ÉS TOJÁSSAL
2 személyre
Hozzávalók:
1 db padlizsán (45-50 dkg)
1 szál sütnivaló kolbász
3 db tojás
1 p. tejföl (175g)
5 dkg reszelt sajt
1 cs. petrezselyem zöldje
olívaolaj
A tojásokból 2 darabot keményre főzünk, megpucoljuk.
A padlizsánt megmossuk, hosszában félbevágjuk és a belsejét ügyesen kivájjuk.
(Én ezt úgy csinálom, hogy egy éles késsel körbe vágom a szélénél, egy kis „peremet” hagyva; a közepét, bekockázom, majd egy kanál segítségével kivájom, vigyázva arra, hogy a héját ne sértsem meg.)
A kivájt részt feldaraboljuk.
A sünivaló kolbászról lehúzzuk a héját, és egy serpenyőben, picike olívaolajon addig sütjük amíg elveszti nyers színét, közben a fakanállal ügyesen szét nyomkodjuk (darált hús állagúra); majd hozzáadjuk a padlizsándarabokat, óvatosan megsózzuk! így együtt kb. 10 percig kevergetve sütjük, pirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről. (A padlizsán issza az olajat; eleinte úgy érezhetjük, hogy még kell egy kis olaj, de inkább ne adjunk hozzá, mert a kolbászhúsból is fog még kisülni! Ha túl soknak találnánk az alatta levő zsiradékot , hintsük meg egy csapott evőkanál liszttel és keverjük el. )
A tejfölt kikeverjük a maradék 1 db nyers tojással, és kb. 4 evőkanálnyit hozzákeverünk a kissé lehűlt padlizsános-húshoz, illetve a bő adag aprított petrezselymet is keverjünk bele.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A félbevágott, kikapart padlizsánokat, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, finoman meglocsoljuk olívaolajjal.
A töltelék felét elosztjuk a padlizsánokba, majd belehelyezzük a tojásokat félbevágva és befedjük, a töltelékkel maradékával.











Ezután rákenjük a tejföl maradékát is, megszórjuk a reszelt sajttal és 30-35 perc alatt szépen megsütjük.
(Én a szebb pirulás érdekében megszoktam hinteni egy kis zsemlemorzsával, de csak annyival, mintha jól megsóznám.)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése