2018. október 25., csütörtök

Padlizsán és krém avagy Krém és leves

Aki még nem próbálta, az hamar tegye meg 😉














PADLIZSÁNKRÉMLEVES
Hozzávalók:
1 db szép padlizsán (40-50 dkg)
25 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejszín
1 ek. liszt
kakukkfű
oregánó
1 csapott teáskanál kurkuma - akár el is hagyható
A vöröshagymát durvára aprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
Közben a padlizsánt felkockázzuk, a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a hagymához adjuk őket, megsózzuk és addig pároljuk amíg a padlizsánnak „opálosra” változik a színe (pár perc).
Ekkor befűszerezzük kakukkfűvel és oregánóval – én, elsősorba a színe miatt, adtam hozzá egy csapott teáskanál kurkumát is -, aztán bő 1 liter vízzel felöntve jó puhára főzzük.
Egy botmixer segítségével simára turmixoljuk, és tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük.
(Egy kedves ismerősömtől, aki már próbálta: -...ízlésünknek megfelelően egy kis cukorral vagy mézzel finomíthatjuk.)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése