2018. október 1., hétfő

Karaj és hagyma avagy Hétfő egyszerűen

Ma semmi különöset..., egyszerűen csak finomat kívántam.















HAGYMÁS SERTÉSSZELET SZAFTOSAN
        A NAGYI TARHONYÁJÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
2 fej vöröshagyma
15 dkg kolozsvári szalonna
2 ek. mustár
2 ek. liszt
fűszerpaprika
majoránna
kömény
lestyán
bors, só
+Tarhonya, hagyma, szalonna, sárgarépa, petrezselyemgyökér., kömény, só
A tarhonyát azzal a kis kunkorral készítjük el, hogy a tarhonyával együtt, apróra kockákra vágott szalonnát és vöröshagymát is pirítunk, illetve amikor felengedjük vízzel, szintén pici kockára darabolt zöldségeket is adunk hozzá, 4 főre számolva ez kb. 20-25 deka tarhonya, 10-10 deka szalonna és zöldségek és egy fél fej hagyma; de ezek képlékeny mennyiség.
A sertéskarajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk; és egy nagyobb serpenyőben szépen megsütjük őket; tálalásig fóliával letakarva félretesszük.
A hagymákat félkarikára vágjuk, a szalonnát felcsíkozzuk.
A hús sütésénél visszamaradt zsiradékon, félig megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, megszórjuk 2 ek. liszttel, elkeverjük, meghintjük fűszerpaprikával, aztán felöntjük bő fél liter vízzel, hozzáadjuk a mustárt, köménnyel, majoránnával és lestyánnal ízesítjük, szükség szerint sózzuk.
Egy forrás után visszahelyezzük bele a hússzeleteket és percek alatt sűrűre főzzük, pároljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése