2018. augusztus 16., csütörtök

Tonhal és kapor avagy Nincs azzal baj

Tegnap, mikor megemlítettem, hogy tonhalas tésztát kívánok, szinte egyből jött a kérdés, -és hol veszel tonhalat?
-Konzerv.
-Jajj, és az jó? 
-Igen, de figyelek rá, hogy ne aprított és ne olajos legyen!
-...és az nem fő nagyon szét?
-De, illetve nem forralom agyon, pontosabban csak jól összemelegítem.
- hááát...
-Nincs azzal baj. Nekem elhiheted. 















KAPROS-TONHALAS FARFALLE
Hozzávalók:
25 dkg farfalle
2 nagy dob. tonhal konzerv - 1/kb.160 g (sóslében, nem olajos)
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 ek. mustár
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
friss kapor
A tésztát kifőzzük
Közben a vöröshagymát és a sárgarépát, apró kockákra vágjuk, majd együtt, olívaolajon, kb.5 percig pirítjuk.
Ezután! megsózzuk, zúzott fokhagymát és mustárt adjuk hozzá, aztán a borral felöntve, újabb 5 percig főzzük.
A tonhal konzerveket levével együtt, az alapba borítjuk, hozzákeverjük a tejszínt, aprított kaporral ízesítve pillanatok alatt összeforraljuk.
A kifőtt tésztát beleforgatva, frissen, forrón tálaljuk.
Hm, még csak nem is bonyolult 😉



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése