2018. augusztus 27., hétfő

Tarja és fokhagyma avagy Ne menjen cigányútra

Ne kérdezzétek, honnan jött az ötlet... 
Cigánypecsenye - fokhagymás pirítós - szalonna - töltelék - kenyérféle - a zsálya zamata - gondolom ilyesmi 😊











TÖLTÖTT VAJDAPECSENYE,
        LECSÓS-RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
4 szelet rozs (rozsos) kenyér
4 ger. fokhagyma
12 szelet bacon
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
40 dkg paprika
30 dkg paradicsom
zsálya
bors, só
A sertéstarját 4 nagy, nyitott szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk, a belső (felső) részét finoman sózzuk, kicsit bátrabban borsozzuk.
A rozskenyérszeletek, héját levágjuk, a szeleteket megpirítjuk, szeletenként 1-1 gerezd zúzott fokhagymával megkenjük, bedörzsöljük őket, és ráhelyezzük a nyitott tarjaszeletek egyik felére, durvára vágott zsályával fűszerezzük.
Az így előkészített szeleteket félbehajtjuk, majd a bacon szeletekkel beborítjuk, „betekerjük”,
A nyitott, (tehát azzal a felükkel, ahol a bacon szeletek összeérnek) lefelé tepsibe rajuk, egy kis olajat és vizet öntünk alá, fólia alatt 180 -200 fokon megsütjük, a végén, a fóliát levéve, rápirítunk.
(Én, csak két adagot készítettem, ezért egy nagyobb serpenyőben, pici lángon, fedő alatt készítettem, és kb.20 (+ -) perc alatt elkészült, sütőben valamivel több idő, figyeljünk rá.)
Lecsós-rizst készítünk, (jó szokásom szerint, picit máshogy).
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre sütjük, ráborítjuk a rizst; amikor a rizs átforrósodott, hozzákeverjük a paprikát és a paradicsomot, megsózzuk, aztán innen tovább úgy készítjük, mintha normál párolt rizst készítenénk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése