2018. július 1., vasárnap

Csirke, panír, töltelék avagy Finom vasárnap

Rövid leszek, nem akarom nyújtani, mert ez nem rétes; de legalább annyira finom.















FALUSI TÖLTÖTT CSIRKEMELL, 
  PETREZSELYMES ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
4 x 15 dkg-s csirkemell szelet
5 dkg parasztkolbász
5 dkg húsos szalonna
1-2 paprika
1 db lilahagyma
80 dkg burgonya
1 cs. petrezselyemzöld
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A töltelékhez valókat, apró kockákra daraboljuk. 
A csirkemelleket ügyesen felvágva, kiterítjük, megklopfoljuk, enyhén megsózzuk.
A töltelék hozzávalóit, egységesen elosztjuk a hús szeleteken (akár össze is keverhetjük egy tálban), majd a húsokat összehajtjuk, és a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, aztán bő olajba kisütjük.
Petrezselymes krumplival tálaljuk.
(A petrezselymes krumpli készítésekor, befejező mozzanatként, egy kevéske vizet, húslevest, vagy épp tejet szoktam alá löttyinteni, de csak annyit, ami 1-2 pillanat alatt el is forr, viszont megtöri a krumpli „szárazságát” és egy enyhe „szaftosságot” kap tőle. Természetesen ügyelve arra, hogy ettől még ne essen szét a krumpli.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése