2018. április 6., péntek

Spagetti és kész avagy Mindig ezt mondom

Igen tudom, mindig ezt mondom.
Mindig, de most nem fogom,pedig ez valóban egyszerű, gyors, és fincsi.
Ja! ..és a rengeteg hozzávaló...













SPAGHETTI SUBITO
Hozzávalók:
30 dkg spagetti
30 dkg sárgarépa
10 dkg lángolt kolbász
1 p. tejföl
2 ek. liszt
petrezselyemzöldje
olívaolaj és vaj
 A spagettit kifőzzük.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A kolbászt apró kockákra daraboljuk.
Egy serpenyőben, olívaolaj és vaj keverékén finoman lepirítjuk a sárgarépát, majd hozzáadjuk a felkockázott kolbászt, aztán felönjük egy kis vízzel és roppanós puhára pároljuk.
Amikor elfőtte a levét, meghintjük liszttel, elkeverjük, ismét felöntjük vízzel, és jó sűrűre főzzük.
A tejfölt belekeverjük a sűrű raguba, szükség szerint sózzuk, és gyengén összeforraljuk.
Tálaláskor előtt aprított petrezselyemzöldet szórunk bele, aztán összeforgatjuk a spagettivel; kívánság szerint reszelt sajtot kínálhatunk mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése