2018. április 3., kedd

Csirkemáj és csemege avagy Egyszerű és nem lusta

Ma egyszerűt kívántam.
Nagyon kívántam.
Nagyon egyszerűt.
Egyszerűen egyszerűt, és fincsit 😊
ui. ...és ennek semmi köze a lustasághoz 😉















TÁRKONYOS CSIRKEMÁJRAGU
Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj
2 db paradicsom
15 dkg csemegeuborka
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 ek. liszt
tárkony
kömény
bors, só
pl. tészta köret vagy rizs, esetleg krumpli, de simán kenyérrel is fincsi
A vöröshagymát, felaprítjuk és üvegesre sütjük.
A csirkemájat kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, tárkonnyal és köménnyel ízesítjük.
Amikor a máj elveszti nyers színét, hozzáadjuk az időközben feldarabolt csemegeuborkát és paradicsomot, valamint 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, leszórjuk liszttel, elkavarjuk, aztán vízzel felöntve, percek alatt készre főzzük.
Ma tésztával kívántam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése