2018. március 4., vasárnap

Csirke és zamat avagy Sárgás, pompás, klasszikás

Lényegében erre az étere is írhatnám, hogy klasszikus, igaz nem felénk, de klasszikus, és én így készítem 





CSIRKEPILÁF
Hozzávalók:
5-6 db csirke felsőcomb
20 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
5 dkg mazsola
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
4-5 szem szegfűszeg
1 db babérlevél
kurkuma
bors, só
(bors helyett lehet chili)
Párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy az ízesítésnél, babérlevelet és szegfűszeget is használunk.
A csirke felsőcombokat kicsontozzuk és felkockázzuk (igény szerint a bőrét leszedhetjük, én naná, hogy nem tettem).
A vöröshagymát felaprítjuk, forró zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt combhúst.
A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és amikor a hús finoman lepirult, ezt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, kurkumával színezzük, „ízesítjük”, vízzel felöntve pörkölt módján főzzük, az első forráskor belekeverjük a fagyos borsót, az utolsónál pedig a mazsolát.
Szépen rotyogatva, készre főzzük, úgy, hogy annyi szaftja legyen, ami épphogy! ellepi, az így kapott ragunkat, ezután beleforgatjuk a kész, illatos, ízes rizst, és már tálalhatjuk is.
 (A kurkumának nincs sok, túl erős íze, ennek hiányában, használhatunk fűszerpaprikát, de csak óvatosan, hogy ne legyen a piláfunk, pörkölt jellegű; ha viszont curry-vel színeznénk, akkor arra ügyeljünk, hogy a curry, egy fűszerkeverék, tehát ölég jellegzetes íze van !!!)

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése