2018. március 13., kedd

Chili és méz avagy 1,2,3 és kész


Tisztít, darabol, fűszerez, megsüt, kész.
Valóban ennyi.
Nem nagy dolog , de Őrülten fincsi.













MÉZES-CHILIS CSIBECOMB,
   VELE SÜLT BATÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 kg batáta (édesburgonya)
4 ek. méz
kakukkfű
chilipehely vagy őrölt
olívaolaj
A megtisztított csirkecombokat chilivel és kakukkfűvel bedörzsöljük, és 1-2 órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután, a combokat megsózzuk, egy nagyobb tepsibe rakjuk őket és előmelegített sütőben 180 fokon, fólia alatt, 45-50 percig sütjük.
Közben a batátát, megpucoljuk, nagyjából centis hasábokra vágjuk, megsózzuk.
Aztán a fóliát levesszük a tepsiről, a combokat megkenjük 1-1 evőkanál mézzel (rácsorgatjuk), mellé szórjuk a batáta hasábokat, és sütőbe visszatolva kb. 20 perc alatt szépen megsütjük.
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése