2018. február 17., szombat

Hajdina és túró avagy Egyszerűen szombat

Olyan rég ettem efféle finomságot, hogy ez már nem tűrt halasztást 😉
...de nem ám!












HAJDINA GÁNICA, 
  TEJFÖLÖS TÚRÓVAL
Hozzávalók:
40 dkg hajdinaliszt
5-8 dkg tepertő
1 l. víz
őrölt rozmaring
1 p. tejföl (175g)
25 dkg túró
petrezselyem zöldje
bors, só
A tepertőt felaprítjuk.
A vizet, az aprított tepertővel felforraljuk, sóval, rozmaringgal ízesítjük (tepertő helyett használhatunk 1 ek. tepertőkrémet is).
A forrásban lévő vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, (hamar besűrűsödik) és a legkisebb, tűzön, folyamatosan kevergetve 3-5 percig főzzük, dagasztjuk, majd egy fedővel letakarva, saját gőzében, 25-30 percig pihentetjük. A hajdina liszt gyártókként picikét lehet eltérő, de ez nem baj, ha túl masszívnak találnánk, fokozatosan, egy kevés vizet adhatunk hozzá, de főzzünk pépet.  
Egy serpenyőben zsírt hevítünk, a gánicát kicsi felborzoljuk, és egy kanállal "kiszaggatva" szépen megpirítjuk (egyszerre, ne legyen túl sok a serpenyőben).
Jelen esetben, egyszerű tejfölös túróval tálaltam, só, bors, és petrezselyem ízesítéssel; de simán fokhagymás tejföllel, dödölléhez hasonlatosan, pirított hagymával is kínálhatjuk. 

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése