2017. december 27., szerda

Hal és tészta avagy Még mindig lazítok

Még mindig lazítok és még mindig (viszonylag) könnyű kajákban gondolkodom.
Pl. 👉
         👇











TŐKEHALAS PARADICSOMOS FUSILLI,
            CSEMEGEKUKORICÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg színes fusilli (vagy orsó tészta)
80 dkg friss tőkehalfilé (ez kb. 1 kiló fagyasztott, kiolvasztva)
40 dkg paradicsom
20 dkg csemegekukorica (konzerv)
3 ek. balzsamecet
kakukkfű
bors, só
A tésztát kifőzzük.
A halfiléket az ujjainkkal eltépkedjük, „szétmorzsoljuk”, !!! ezt azért is az ujjainkkal végezzük, hogy garantáltan szálkamentes legyen !!! de utána még késsel is megcsapkodhatjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, és egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük párolni, pár perc után meglocsoljuk balzsamecettel, hozzáadjuk a halat, kakukkfűvel és borssal ízesítve kb. 10 percig lassan pároljuk, főzzük. Aztán beleborítjuk a kukoricát, és a kifőtt tésztát, alaposan összeforgatjuk, majd forrón tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk sajttal, bár én ezt most kihagytam.
Óvatosan mondom, mielőtt le Jamie-ztek, egy ici-pici, nem sok, ippeg csak alig, a zize miatt, jól áll néki a chili is.



FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése