2017. december 23., szombat

Borsó, répa, krumpli avagy Máshogy is finom

Ahogy tegnap említettem, ma egy valóban finom főzelék került a tányéromba.
A finom főzeléket azaz a finomfőzeléket szintén többféle módon el lehet készíteni, illetve és lénygében, a hozzávalóit mindenki kedvére variálhatja, olyan zöldségekből amit szeret vagy épp van otthon. Ami viszont a leggyakoribb összetevője, sőt mondhatjuk, a fő alapanyaga, az a zsenge zöldborsó, és a sárgarépa (van ahol csak ezek). Ehhez jöhet burgonya, karfiol, menzákon kukorica, és olyannal is találkoztam már, hogy burgonya-sárgarépa-brokkoli....
Én pedig úgy szeretem, hogy... (illetve így is) 😉












FINOMFŐZELÉK, DEBRECENIVEL
Hozzávalók:
60 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott)
30 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
1 pár debreceni (de lehet 2 is)
1 p. tejföl
2-3 ek. liszt 
lestyán
őrölt kömény
A sárgarépát és a burgonyát megtisztítjuk, a sárgarépát félkarikákra, a burgonyát pedig kis, kb.centis kockákra vágjuk.
 A debreceni kolbászt szintén kicsi kockákra daraboljuk.
 1-2 kanálnyi zsiradékon addig pirongatjuk a sárgarépát, amíg a zsiradék szépen elsárgul, tehát a répa kiadja színét. Ekkor hozzáadjuk a debrecenit és ezt is megkönnyeztetjük – ezek fogják a főzelékünk színét (és alapízét adni) -, majd jöhet a burgonya és a fagyos borsó. Megsózzuk, befűszerezzük, vízzel felöntve puhára főzzük.
Tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.
-Én a fűszeresebb ízeket szeretem, de akinek úgy jobban ízlik az kis cukorral fnomíthatja.


FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése