2017. szeptember 12., kedd

Szilva és rozmaring avagy A meglepő bejövő

Mit azt korábban említettem a mai napomat az egyszerűség töltötte ki vagy be. 
Mivel volt egy kis szilvám...
...és volt a saját keverésű rozmaringos-fahéjas cukromból, tehát akkor...
















TEJSZÍNES SZILVAKRÉMLEVES, 
    ROZMARINGGAL ÉS FAHÉJJAL
Hozzávalók:
70-80 dkg szilva
2 dl tejszín
1-2 ek. liszt
rozmaringos-fahéjas cukor
  (természetesen lehet külön-külön őröltet is használni)
csipet só
Betétnek, illetve mellé, leveles tésztába aszaltszilvát göngyöltem és szezámmaggal megszórtam.
A szilvát kimagozzuk és bő 1 l vízben nagyon puhára főzzük, egy csipet sóval, őrölt rozmaringgal, fahéjjal és cukorral ízesítjük, (vagy a fent említett keverékkel). Simára turmixoljuk, tejszínes habarással sűrítjük.
Hidegen, melegen egyformán élvezetes 😁
Ennyi; mondtam hogy egyszerű.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése