Akit szeretnek a nők, annak még jobb!
De igazán csak azok boldogok, akiket szeretnek az asszonyok...
Ez egy nóta.
A valóság pedig az, hogy azok a legjobban boldog, boldogok, akiket szeretnek szomszédok!
Na kérem, így jutottam egy szép mennyiségű, Fenyőalja gombához vagy aki úgy ismeri Ízletes rizikéhez és valószínűnek tartom, hogy lehet más elnevezése is. ⤎ ha valaki tud ilyenről, ossza meg velünk, velem, nekem, nekünk 😁
SAVANYKÁS, RIZIKELEVES,
NAGY TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg ízletes rizike (mifelénk=fenyőalja)
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fűszerpaprika
kömény
bors, só
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával és annyi vízzel felöntve ami épp ellepi, pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bő egy liter vízzel felöntve, forrásig főzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára főzzük. A végén, borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással, berántjuk.
SAVANYKÁS, RIZIKELEVES,
NAGY TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg ízletes rizike (mifelénk=fenyőalja)
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
5 dkg lebbencs-, vagy fodros nagy kocka tészta
2-3 ek. fehérborecet
2 db babérlevél
petrzselyemzöld
fűszerpaprika
kömény
bors, só
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kis zsiradékon üvegesre sütjük.
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, babérlevéllel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával és annyi vízzel felöntve ami épp ellepi, pár percig rotyogtatjuk. Aztán hozzáadjuk a gombát, újabb pár perc elteltével, bő egy liter vízzel felöntve, forrásig főzzük. Amikor forr, beleszórjuk a tésztát, és puhára főzzük. A végén, borecettel ízlés szerint savanyítjuk, petrezselymes-fokhagymás rántással, berántjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése