2017. augusztus 24., csütörtök

Alma és körte avagy Óvatosan édes

Nem rajongok túlzottan az édesért, de néha azért jól esik, főleg ha kicsit izgalmassá  teszem 👌

















TEJSZÍNES ALMA-KÖRTE KRÉMLEVES, 
        SAJTTAL ÉS MANDULÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg alma és körte vegyesen (nálam a körte volt a több) 
2 db tömlős natúr, vagy tejszínes sajt (2x10 dkg)
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
1 tk. őrölt ánizs
1/2 citrom lereszelt héja
frissen őrölt bors
csipet só
Az alma és a körte magházát eltávolítjuk (igény szerint meghámozhatjuk, én nem tettem), majd a gyümölcsöket felkockázzuk, a cukorral, és a csipet sóval, valamint az ánizzsal ízesített vízben puhára főzzük.
A főzés közben hozzáadjuk a sajtot, aztán amikor már elkeveredett, és a gyümölcsök is jól megpuhultak, szép simára turmixoljuk, a tűzre visszarakva, belekeverjük a tejszínt és a reszelt citromhéjat, kiforraljuk, készre főzzük, majd  tűzről már levéve, egy kevés frissen őrölt borssal tesszük izgalmassá.
Jól lehűtjük és pirított mandula szeletekkel kínáljuk.
(Na jó, aki "fél tőle" 😨 a borsot elhagyhatja, de akkor miért írtam le 😉 illetve és a gyümölcsök ízétől függően, lehet édesebbre készíteni. )




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése