2017. június 6., kedd

Zöldség és rizs avagy Hús nélkül is jó lett

Ma reggel arra ébredtem, hogy Gyuvecs.
Van ez így, felkelsz és Gyuvecs...
Aztán meghazudtoltam magam ( főzz abból ami otthon van) és hama-hama gyorsan, lementem hídba a boltba és vettem padlizsán. Kettőt mert akciós volt. 
Hazaértem és megnyugvással néztem körül, hogy aztán minden meg van egy jó gyuvecshez(höz-hoz), csak darált hús nincs.
Na és...így is jó lesz!

ui. azért délután visszamentem darált húsért, ki tudja mit hoz a holnap 😎 
      ...végül is, van még egy padlizsánom...

A rizsről és a gyuvecsről(ról) tudnék(nák) néhány dolgot mondani, de egy szerűbb ha el olvassátok  egy régebbi (6 évvel ezelőtti) bejegyzésemben. 👌













GYUVECS HÚS NÉLKÜL, 
 EGYSZERŰEN, LÁBOSBAN
Hozzávalók:
1 db padlizsán
35 dkg paprika
10 dkg koktélparadicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 szál szárzeller
20 dkg rizs
kakukkfű
oregánó
chili pehely (aki nem az használjon borsot)

olívaolaj
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk és olívaolajon üvegesre sütjük.
A padlizsánt, és a paprikát 1x1 centisre daraboljuk, a szárzellert  felkockázzuk és a hagymához adjuk, sózzuk, oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük, aki szereti (pl.én) az chili pelyhet is adhat hozzá.
Pár percig együtt pirítjuk, majd belekeverjük a rizst, a kis kockákra vágott fokhagymát valamint a félben vágott koktélparadicsomokat. Ezután a rizs mennyiségének duplája, forró,  vízzel felöntjük, és a rizshez hasonlatos módon készre pároljuk.
Ez ennyi; kinek hogy, nekem fogy 😉







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése