2017. április 3., hétfő

Cikória és leves avagy Azok a fanyar zamatok

Igen, a cikóriának van egy kesernyés, fanyar íze, na de ettől még lehet finomat főzni belőle 😉



ZÖLDSÉGES CIKÓRIA KRÉMLEVES
Hozzávalók:
1 db szép cikória (kb.25 dkg) 
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyem gyökér
1 dl tejszín
2 ek. liszt
2 ek. kristálycukor (ízlés szerint)
lestyán
só 
chili pehely
főtt tojás
bacon
A cikóriát és a zöldségeket feldaraboljuk és kb 1,2 l sós, lestyánnal ízesített vízben puhára főzzük.
Egy botmixer segítségével simára turmixoljuk; a lisztből és a tejszínből készült habarással besűrítjük, készre főzzük, a kesernyés ízét cukorral, esetleg mézzel kompenzáljuk.
Betétként adhatunk, pirított zsemle kockákat, vagy ahogy én tettem, főtt tojást, pirított bacon kockákat és ami nagyon jól áll ennek a meglepően fincsi levesnek, egy kis chili pehellyel is megszórhatjuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése