2017. február 7., kedd

Süllő és csicsóka avagy Van amiből kevés is elég

Van egy isteni adománya a világnak, amivel könnyen, könnyebben tudunk varázsolás közeli állapotban kerülni.
Ez a szalonna. 
Az az ici-pici kis szalonna, ami annyira, finom ízt tud adni az ételnek, hogy azt le sem lehet írni, és pont ezért, ezt meg sem próbálom 😁
És ráadásul még egészséges is lehet, Na, ide katt. >>> vitalzone.hu <<< 
A csicsókáról meg aztán..., Róla meg itt  >>> naturegift.eoldal <<<
...és mi van a Süllővel? No, azt majd legközelébb.















SZALONNÁVAL TŰZDELT SÜLLŐ,
 PARADICSOMOS CSICSÓKÁVAL
Hozzávalók:
4 db süllő
10 dkg kenyérszalonna
80 dkg csicsóka
20 dkg paradicsom 
3 ger. fokhagyma
citrom
bors, só
olívaolaj
A megtisztított süllőket, sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, beirdaljuk, és  picike darab szalonnákat tömködünk bele; majd forró sütőben, 10-15 perc alatt szépen megsütjük.
A paradicsomot felkockázzuk; csicsókát megpucoljuk, és gerezdekre vágjuk, aztán kis lángon, lassan, egy két kanálnyi olívaolajjal, megsózva, borsozva, puhára pároljuk, pirítjuk, az utolsó 3-5 percben, közé szórjuk a paradicsomot és az apróra kockázott fokhagymát. 
(A párolás első szakaszában, kevéske vizet, esetleg fehérbort lottyinthatunk rá, de semmiképpen ne "főzzük".)
Csak 1 okosság: Azt ugyi tudjuk, hogy a Süllő, 1,30-1,50 kg felett már Fogas 😉  ?!!!  













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése