2016. december 29., csütörtök

Lencse és virsli avagy ...és vége az évnek 3.

Egyszerű, általános, majonézes, fincsi.
Virsli illetve virslisaláták. 
Felvetődik a nagy kérdés, főzve vagy nyersen, én erre azt mondom, -felételezve, hogy mindenki ösmeri, azt a virslit, amit vásárolni szokott- ahogy tetszik, én a frankfurti, bécsi, stb. virsliket amikor salátát készítek, forrásban levő vízbe dobom, de tényleg csak 1 percre és egyből ki is veszem; tehát mint ha blansíroznám.
Ugorgyunk!














MAJONÉZES LENCSESALÁTA, VIRSLIVEL
Hozzávalók:
20 dkg lencse
2 pár virsli
1 fej lilahagyma
10 dkg csemege uborka
10 dkg sárgarépa (1 kisebb szál)
1 nagy tubus majonéz (160g)
1 p. tejföl (175g)
2 ek. fehérbor
babérlevél
majoránna  
porcukor
bors, só
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük; lecsepegtetjük, kihűtjük. 
Az öntethez összekeverjük a majonézt a tejföllel és a borral, sóval, borssal, egy picike majoránnával, és ízlés szerint porcukorral ízesítjük.
A virslit felkarikázzuk (🔺lásd fent🔺) és a lencse közé kavarjuk.
A lilahagymát, vékony félkarikákra szeleteljük, a sárgarépát és az uborkát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd ezeket is a lencséhez adjuk, ezután az egészet alaposan összeforgatjuk, és jól lehűtve kínáljuk.
TUDTAD? A lencse "Olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, melyek fontosak az ellenálló képesség megőrzéséhez..."

 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése