2016. november 17., csütörtök

Karaj és kolbász avagy Ennél egyszerűbbet?

Mostanában ilyenek jutnak az eszembe. 
Semmi cicó, néhány hozzávaló és kész!














KOBÁSZOS-TORMÁS SERTÉSROLÁD,
  HAGYMÁS-TÖRTBURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg parasztkolbász 
6-8 tk. torma (én a csípőset lájkolom)
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma 
bors, só
sertészsír
A sertéskarajt felszeleteljük és kiklopfoljuk (8 szelet).
A kolbászt apró kockákra daraboljuk. 
A karajszeleteket megkenjük tormával és rászórjuk a kolbászkocákat, majd ügyesen, szorosan feltekercseljük őket, kívülről sózzuk, borsozzuk.
(Én nem tűztem meg hústűvel, fogvájóval, hanem a szeletek széleit bevagdostam, hogy ne ugorjanak össze, és a nyitott (összeérő) felükkel kezdtem a sütését, párolását. Egyébként ezt mindig így csinálom; előfordulhat, hogy kicsikét megnyílik de szerintem ez nem annyira zavaró; természetesen aki ebben nem bízik, az nyugodtan tűzze össze. )
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, és a roládjainkat, a nyitott felükkel lefelé belepakoljuk, gyenge lángon, fedő alatt 25-30 percig pároljuk, közben átfordítjuk,  illetve szükség szerint kevés vizet önthetünk alá, ha megkívánja ( NE SOKAT! pároljuk, nem főzzük.)
A megtisztított burgonyát, kockákra daraboljuk és sós vízben puhára főzzük.
A vöröshagymát felaprítjuk, sertészsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a megfőtt burgonyát és egy burgonyatörővel, összetörjük, sózzuk, borsozzuk.
Tálaláskor a hús alatt összegyűlt szafttal feltétlen locsoljuk meg.

 
 
 

 





  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése