2016. október 7., péntek

Csirke és alma avagy Baj van...

Ezt most komolyan mondom, hogy bajban vagyok.
Igen bajban; mert nem tudok mást mondani; szégyenlem magam, hogy nem jut eszembe más; utálom magam mert állandóan ilyeneket csinálok, és gyűlölöm magamat ismételni, de léci higgyetek nekem.
ILYEN EGYSZERŰEN IS LEHET!













 
ALMÁS-TEJSZÍNES CSIRKECSÍKOK
   ZSÁLYÁVAL ÉS MOGYORÓS - RIZZSEL 
Hozzávalók:
60 csirkemell
1 db szép zöld alma
2 dl tejszín
4 adag rizs
5-8 dkg sótlan földimogyoró (nem kell méregetni, 3-4 ek.)
chili pehely
zsálya

A csirkemellet felcsíkozzuk, és egy serpenyőben szépen lepirítjuk, majd megsózzuk.
Közben az almát is csíkokra vágjuk, és amikor már a csirkemell csíkokat megsóztuk, akkor adjuk hozzá, aztán lángot legyengítve, összemelegítjük, chili pehellyel ízesítjük.
Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a durvára aprított zsályát és sűrűre főzzük.
(Szerintem ez a szaftosság pont megfelel ennek az ételnek, de aki több szafttal szeretné, az vízzel felöntve és tejszínes habarással is készítheti.) 
Hagyományos módon készítjük el a rizst, amihez már a párolás elején hozzáadjuk a mogyorót.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése