2016. május 12., csütörtök

Spárga és saláta avagy Reggel, délben, este

Ez kérem olyan hamar és gyorsan jött,  hogy már nincs is.
Igen, Spárga!
Sajnos kicsit megosztott a népszerűsége, pedig rengeteg jó élttani hatása van.
Csak néhány, röviden:
Nagyon jó és termésetes vízhajtó.
Pompás a lúgosító hatása.
Az egyik leghatásosabb zöldségféle, ami segít megakadályozni a sejtek elrákosodását.
Szuperül beilleszthető a fogyókúrába.  
Nem mellesleg, tartalmaz egy olyan különleges tápanyagot is (Inulin) amely egy egyedülálló szénhidrátféle.
Fogyasztása ajánlota a terhesnők számára.
...és ha még ezek sem győzik meg a hezitálókat, akkor:
A spárga olyan gyorsan fejlődik, hogy semmiféle növényvédő szer, nem szükséges a neveléséhez. Ennek köszönhetően, bekerült a Világ legtisztább 15 zöldsége közé. 
De a leges-legfontosabb, hogy isetnien finom ;) 



 










JOGHURTOS CSIBESALÁTA, 
  PIRÍTOTT SPÁRGÁVAL ÉS ALMÁVAL
2 személyre
Hozzávalók:
25 dkg csirkemell
12 szál zöld spárga 
1 db Granny Simth alma
1 p. natúr joghurt 
1 ek. méz
1 ek. torma
3 ek olvaolaj
kakukkfű
bors, só
A csirkemellet kisújjnyi csíkokra daraboljuk és olívaolajon elkezdjük szépen pirítani.
A spárgát megtisztítjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk és amikor a hús már kifehéredett, hozzáadjuk, majd együtt készre pirítjuk, sózuk, borsozuk, kihűtjük. 
Közben a joghurtot, a mézet, a tormát, és az olívaolajat jól összekeverjük, sóval és kakukkfűvel ízesítjük.
Az almát, a húshoz hasonlatosan felcsíkozzuk, az öntetbe rakjuk és a kihűlt spárgás csibével alaposan összeforgatjuk.
Jól lehűtve kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése