2015. december 8., kedd

Csíra és saláta avagy Kipipálva

Megláttam, megvettem, megettem, nem bántam meg.
Így jártam a mungóbab csírával.
Aztán rákerestem:
Nagyon jó hatással van a szívre - pipa!
Magas rosttartalma által csökkenti a vérnyomást - pipa!
Segít a méregtelenítében és könnyen emészthető - pipa!
Pompázatosan segít a vércukorszint és a hormonháztartás szabályozásában - pipa!
E-vitamin tartalma miatt, jó a hatással van a börünk egészségére  is - pipa!
Továbbá C-, és B-viatmint is tartalmaz; aztán még ott van a vas, magnézium, kálium, mangán, stb..., mind-mind pipa!
Jelen esetben salátaként készítettem el, különösebb méregetés nélkül, csak úgy kb.-ra ;)

















MUNGÓBABCSÍRA SALÁTA
Hozzávalók:
mungóbabcsíra (kb.20 dkg)
sárgarépa (kb. 10 dkg)
kigyóuborka (kb. egy fél db)
szezámmag (kb. 1 evőkanálnyi)
olívaolaj
csípős paprikakrém
méz
kakukkfű
csipet só ízlés szerint, de akár el is maradhat 
Az öntethez alaposan összekavarjuk az olajat, a mézet, és a paprikakrémet, kakukkfűvel ízlés szerint sóval ízestjük.
A szezámmagot szárazon (és vigyázva) megpirítjuk.
A répát és az uborkát felcsíkozzuk, aztán a csírával és a szezámmaggal együtt az öntetbe forgatjuk, jól lehűtve fogyasztjuk.
Naná, hogy a hozzávalók mennyisége kedvünkre változhat.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése