2015. december 28., hétfő

Cékla és sajt azaz Kencék, ficék, hamik, falik, salik 2.

Ismét egy egyszerű, összekeverős manna, ami valóban megszínesíti a büféasztalt.















CÉKLA DIP, KRÉMSAJTTAL
Hozzávalók:
15-20 dkg cékla
1 db natúr tömlős sajt
fahéj
cukor
csemegeuborka, pékárú
A céklát célszerű előző nap, vagy már reggel megfőzni, hogy jól lehűljön.
A céklát meghámozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük, egy villa segítségével alaposan összekeverjük a a sajttal, sóval, cukorral és egy picike fahéjjal ízesítjük.
Falatkákra kenjük, és hogy kicsit „visszahozzuk” a megszokott cékla ízt, vékony szeletelt csemegeuborkával egészítjük ki.  
Vagy, klasszikus módon, tálkában, mártogatóként is asztalra tehetjük, például pizzarudacskákkal, de a csem.ubi legyen mellette ;)  
















A JÁTÉK!


















...és a nyeremények ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése