2015. szeptember 23., szerda

Krémleves és petrezselyem azaz Határtalan...

Már említettem, hogy krémlevest szinte bármiből készíthetünk, tehát határtalan a lehetőségeink tárháza. Mégis illetve mégsem használjuk ki ezt eléggé (szerintem) . Tudom és elfogadom azt, hogy meg van az a néhány, népszerű, pompás krémleves amit szeretünk; de ez valószínűleg azért is van, mert ha van egy méltatlanul elhanyagolt zöldségünk, akkor ahhoz nem merünk bátran, fenntartások nélkül hozzányúlni. Röviden: Jajj, abból is lehet finomat csinálni ?! :/
Lehet ám, nézzétek csak...














PETREZSELYEMKRÉMLEVES, MÉZZEL
Hozzávalók:
35 dkg petrezselyem gyökér
15 dkg burgonya
2 dl tejszín
2-3 ek. méz 
1-2 ek. liszt
petrezselyem zöldje
bors, só
A megtisztított petrezselyem gyökeret és a burgonyát eldaraboljuk és bő 1 liter, sós vízben nagyon puhára főzzük (szükség esetén az elpárolgó vizet pótoljuk).
Botmixer segítségével simára turmixoljuk, a tejszínből és a lisztből habarást készítünk és a levesünket besűrítjük; frissen őrölt borssal, aprított petrezselyemzölddel és mézzel ízesítjük.
Betétnek pirított zsemlekockát vagy szalonnapörcöt kínálunk, de én most ezeket kihagytam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése