2015. augusztus 26., szerda

Rókagomba és karaj azaz Minél egyszerűbb, annál egyszerűbb :)

 Hót egyszerű, hót jó, hót hót; mert egyszerűen hót vicces kedvemben vagyok (esmét).



 











PÁCOLT SERTÉSKARAJ,
   ROZMARINGOS NYULICARAGUVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg rókagomba (nyulica)
10 dkg apró körte-paradicsom (vagy koktél-.)
1 db lilahagyma 
3 ger. fokhagyma
1 mk. mustármag
rozmaring
bors, só
burgonya
olaj
A sertéskarajt felszeleteljük, igény szerint klopfoljuk, megborsozzuk.
A páchoz a fokhagymagerezdeket durván, 3-4 darabra vágjuk; a mokkáskanálnyi mustármagot kissé megtörjük (nem kell „porrá zúzni”, csak épphogy megrepedjenek a szemek), majd a hússzeleteket olajba rakjuk és közé szórjuk a fokhagyma és mustármag darabkákat; és egy éjszakára, lezárt edényben, így pácoljuk.
Aztán a szeleteket a pácból kivéve, szépen megsütjük, sózzuk, tálalásig alufóliával betakarva pihentetjük, melegen tarjuk.
A nyulicát eldaraboljuk (félbe vágjuk).
A visszamaradt zsiradékban gyönyörűen megpirítjuk a gombát és az utolsó 2-3 percben közé szórjuk a félkarikákra szeletelt lilahagymát, majd a félbe vágott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, durvára aprított rozmaringgal ízesítjük. (Nem kötelező, de ha az legutolsó pillanatban megcsepegtetjük egy ici-pici fehérborral és hipp-hopp elforraljuk.... Hmmmm talán nem „rontjuk” el :) )
Karikára vágott pirított burgonyára tálaljuk a karajszeleteket, és a fincsi nyulicaraguval megkoronázzuk az egészet, mármint az egész napunkat ;) 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése