ZÖLDBABKRÉMLEVES
Hozzávalók:
40 dkg zöldbab
1 kisebb sárgarépa (kb.:10 dkg)
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek.liszt
rozmaring
őrölt kömény
bors, só
A hozzávalókat kb.: 1,2 liter sós vízben nagyon puhára főzzük, befűszerezzük.
Botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd a tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük.
Pirított szalonna és rozskenyér kockákkal kínáljuk.
Jó esetben szórjuk meg aprított snidlinggel.
CUKKINIS-SONKÁS SPAGETTI, RUCCOLÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg spagetti
1 db saláta cukkini
10 dkg minőségi sonka (hajszál vékonyra szeletelt)
1 ek. vaj
ruccola (bőségesen)
olívaolaj
bors, só
A spagettit kifőzzük. Közben, vaj és olívaolaj keverékén megpároljuk az apró kockákra vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk. A sonkát kézzel rusztikus, kis darabkákra szaggatjuk vagy késsel felcsíkozzuk. A ruccolát felaprítjuk, (ez akár egy egész doboz is lehet), de egy keveset félrerakunk a tálaláshoz, a díszítéshez. A sonkát és a ruccolát, csak akkor dobjuk a cukkini közé, amikor a tészta már megfőtt, majd egyből (öblítés, stb. nélkül) rászedjük és alaposan összeforgatjuk. Színesíthetjük apróra vágott, piros húsú paprikával vagy sárgarépával. Tálaláskor parmezánnal vagy grana padano sajttal és a friss ruccolával megszórjuk.
EPRES TÚRÓKEHELY
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg eper
1 cs. vaníliás pudingpor (1/2 tejhez való)
3 dl tej
4 ek. kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
Jól figyeljetek, hogy sikerüljön!!!
A pudingot csak 3dl tejjel főzzük meg, majd a tűzről levéve, de még melegében belekeverjük a túrót, a cukrot és a felkockázott epret; ezután kelyhekbe, pohárkákba adagoljuk, jól lehűtjük és ügyesen feldíszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése