2015. április 24., péntek

Csirke, kuszkusz és levespor azaz Ennél finomabbat, ennél egyzserűbben

Hirtelen jött és praktikus ötlet a levespor felhasználására :)














CSIRKEMELL, SÁRGABORSÓ MÁRTÁSBAN
     KÁPIÁS KUSZKUSSZAL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
1 cs. sárgaborsó krémlevespor, szalonnával (2 adagos)
25 dkg kuszkusz

1 db kápia paprika
1 ek. egész kömény
zeller zöldje


Először a kuszkuszt készítjük el:
A kápia paprikát kis kockákra vágjuk és belekeverjük a száraz kuszkuszba.
6 deciliter sózott vizet, felforralunk bele szórjuk a köményt és még forrásában ráöntjük a kuszkuszra (keverni nem kell) és egyből lefedjük úgy, hogy ne szökjön ki a gőz. Én ezt a műveletet úgy szoktam segíteni, hogy a fedőt egy tiszta konyharuhába beleburkolom. 20-25 percig így pihentetjük. Tálalás előtt aprított zellerzöldjét kavarunk hozzá, nálam ez most szárzeller zöldje volt, de a petrezselyem esetleg koriander zöld is megfelel.
Közben a csirkemellet felcsíkozzuk és kevés olívaolajon megpirítjuk, sózzuk.
A levesport a tasakon írt módom kikeverjük, de csak 4,5 dl vízzel, majd a megpirult csirkecsíkokra öntjük, szép lassan kiforraljuk, készre főzzük, ha mégis hígabban szeretnénk vizet adhatunk hozzá.
A kuszkuszt a tányérra halmozzuk és a finom, mártásos csirkét rátálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése