2015. február 26., csütörtök

Édeskömémy és sárgarépa avagy Dobd össze lazán

Na kérem szépen, ismét egy egyszerű pompa, és lényegében nincs benne semmi különleges.
Na, jó! Picit „játszani kell” a körettel :)















SZŰZÉRMÉK MORZSÁBAN SÜTVE,
     SÁRGARÉPASZALAGOKKAL
         ÉS ÉDESKÖMÉNNYEL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
50 dkg sárgarépa
1 db édeskömény
citrom
tárkony
őrölt kömény
zsemlemorzsa
vaj
olívaolaj
A szűzpecsenyét felszeleteljük megsózzuk, tárkonnyal és köménnyel fűszerezzük, majd zsemlemorzsába forgatjuk, illetve jól belenyomkodjuk, aztán egy kevéske zsiradékon szépen megsütjük mindkét oldalukról őket.
A megtisztított sárgarépát, egy jó éles zöldséghámozóval szalagokra szeleteljük; amit már nem tudunk azt késsel vágjuk csíkokra.
Az édesköményt keskeny cikkekre daraboljuk, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk sárgarépaszalagokat sózzuk, borsozzuk és kívánt puhaságúra pároljuk, kevés víz (akár picike fehérbor) hozzáadásával
A párolás vége felé, 3-4 karika citromot dobunk közé, negyedekre vágva.
Tálaláskor az édeskömény zöldjével megszórhatjuk.  

  
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése