2014. december 27., szombat

Mártogassunk, kenegessünk 2.

 ...és akkor következzem még egy dip, mert mint azt említettem már, a büféasztal színesítő részei lehetnek a különféle „darabos” kenegetős, mártogatós, krémek, pástétomok, és az ilyesmi pompás kis dolgok.
De a legfontosabb, hogy finomak és csak a fantáziánkon múlik mit és mennyit teszünk bele. 
Ismét mondom, amit leírok az csak egy ötlet; nem nagy adag (persze kinek-hogy) és bátran alakítsuk kedvünkre az állagát, az ízét, a fűszerezését, variáljuk a hozzávalókat és bízzunk magunkban :)














RICOTTÁS-ZABPELYHES DIP,
   KAPORRAL ÉS SZÍNES PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
2 db kaliforniai paprika (1 piros, 1 zöld)
2 tk. ecetes torma
3-4 ek. zabpehely
kapor
bors, só
olívaolaj
A paprikákat apró kockákra vágjuk és a ricottával, a tormával és 2-3 kanálnyi olívaolajjal, az aprított kaporral, némi sóval és borssal alaposan összekeverjük; majd hozzá keverjük a zabpelyhet.
Jól lehűtve kínáljuk.
Ricottából többféle minőségűt vásárolhatunk, a finom „krémes” állagútól az egészen száraz, túró állagúig. Én a lazább, krémesebbet kedvelem, de ha szárazabbat kapunk általában ez magyar, zacskós, és ránézésre is túró, akkor lazítsuk egy kis tejföllel, joghurttal. 
Készíthetjük normál túróból is.
A zabpehely, dagad illetve magába szívja a nedvességet; ezért célszerű kevesebbel kezdeni és 10 perc elteltével ránézni, átkeverni, szükség szerint tenni még hozzá. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése