2014. szeptember 1., hétfő

Erről beszélek 3.

Nem bírom abba hagyni...
...és még mindig van Őrült ötlet!














ROZMARINGOS ZÖLDBABLEVES, 
       CSIBEMÁJJAL ÉS ÚJHAGYMÁVAL
30 dkg csirkemáj
40 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
2 szál újhagyma
2-3 ger. fokhagyma
2 ek. liszt 
5 dkg lúdgége tészta
fűszerpaprika
rozmaring
őrölt kömény
bors, só
A csirkemájat és a sárgarépát kis kockákra vágjuk.
A zöldbabot 2 centisre daraboljuk.
Egy fazékban zsiradékot hevítünk, és a májjal együtt megfuttatjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, majd felöntjük kb.: 1,2 liter vízzel.
Amikor a leves szép, lassan felforr, belefőzzük a tésztát; a lisztből zsemleszínű rántást készítünk és még forrón belekeverjük az aprított rozmaringot, majd a besűrítjük vele a levesünket. 
Ízlés szerint 1 kanál ecettel pikánsá tehetjük. 
Tálaláskor megszórjuk finom, friss, ropogós újhagymával.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése