2014. augusztus 31., vasárnap

Erről beszélek 2.

 Így kezdődött...
...és akkor variáljunk tovább, bátran, fantáziával és apró dolgokkal  :)














ZÖLDBABOS CSIBEMÁJCSÍKOK TEJFÖLÖSEN,
              ÚJHAGYMÁS NOKEDLIVEL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
30 dkg zöldbab
10 dkg kolozsvári szalonna
3 szál újhagyma
1 p. tejföl (175g)  
2-3 ek. liszt 
fűszerpaprika
rozmaring
bors, só
4 adagra való galuska
A zöldbabot megtisztítjuk 3-4 centis darabokra vágjuk és 5 percig forrásba lévő, sós vízben főzzük. 
A szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsiradékon, kismegpirítjuk; majd hozzáadjuk a szintén csíkokra vágott csirkemájat, sózzuk, borsozzuk. Amikor a máj elveszti nyers színét, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, aztán hozzáadjuk a zöldbabot; felöntjük kb.:4 dl vízzel, pár percig forraljuk és a tejfölös habarással sűrítjük, aprított rozmaringgal fűszerezzük.
Az újhagymát durvára aprítjuk, kevéske zsiradékon átforrósítjuk, picikét megsózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk a kész nokedlivel.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése