2014. június 16., hétfő

Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 10.

Csak megkívántam, csak összedobtam, csak befaltam és csak nektek mondtam el.
  














TORMÁS-JOGHURTOS ZÖLDBORSÓSALÁTA
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
20 dkg kígyóuborka
20 dkg füstös párizsi
2 p. natúr joghurt
2 ek. torma (ecetes)
2 ek. olívaolaj 
bazsalikom
bors,só
jégsaláta 
ízlés szerint porcukor 
kockára vágott sajt, de ez abszolút szabadon választott én szórtam rá, de nélküle is pompás lesz :)
A zöldborsót megfőzzük és lehűtjük.
A joghurtot a tormával, sóval, borssal, porcukorral és pár levélke aprított bazsalikommal, valamint az olívaolajjal alaposan összekeverjük.
Az uborkát és a párizsit, borsó nagyságúra kockázzuk; majd a borsóval együtt beleforgatjuk az öntetebe, legalább egy órán át hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt szép vékonyra vágott jégsalátával dúsítjuk.  
Ha gondoljuk vagy éppen a kezünk ügyébe akad, mert előre oda készítettük, néhány szem sajt kockát dobhatunk rá.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése