2014. május 29., csütörtök

Eper megszentségtelenítő lettem, de jól tettem

1. Szépen lassan, figyelmesen, kimérten, nem terhelve, természetesen még mankóval és ha kell üldögélve, de már egyszerű (naná: nagyszerű) dolgokat tudok készíteni nektek; az egyszerűséget pedig az bizonyítja a legjobban, ha még egyszer elolvassátok a mondat elejét. 
2. Egyáltalán nem bántam meg, hogy talán nem a legmegszokottabb módon használtam az epret. Ugye, hallottátok már eleget tőlem azt, hogy -Fantázia, bátorság, jó étvágy!- azt hiszem, ez most bőven belefért ebbe a „kategóriába”.
3. Kezdek rákapni az eper és a rosé párosításra.

 











GYÜMÖLCSSALÁTA, EPERSZÓSZBAN 
(egy kis rosé-val bolondítva)  
Hozzávalók:
30 dkg eper
1 dl édes rosé
1 cs. vaníliás cukor 
őrölt fahéj 
1 db piros alma
1 db zöld alma  
1 db körte
1 db banán
Természetesen a gyümölcsök összetétele lehet szabadon választott.
A megtisztított epret, szükség szerint daraboljuk, majd a rosé-val a vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal, szép simára turmixoljuk.
A gyümölcsöket feldaraboljuk és alaposan beleforgatjuk a szószba; legalább 3-4 órán át hűtőben érleljük, közben egyszer-kétszer finoman átkavarhatjuk.
Én nem cukroztam túl ezt a finom eper ízű szószt, de ha valakinek „úgy lesz finomabb” nyugodtan cukrozza.  
Csak 1 ötlet: tálaláskor pár szem, durvára tört dióval, mogyoróval, mandulával megszórhatjuk.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése