2014. március 4., kedd

Világnapi 3.

...és ráadásnak egy palacsinta köretként.















A meglepő 
MEDITERRÁN FŰSZERES CSIRKEMELL,
        OLÍVÁS - PALACSINTAMETÉLTTEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
10-12 db palacsinta (sós)
20 db fekete olívabogyó
1 dl fehérbor
szezámmag
lenmag
kakukkfű
oregánó
rozmaring 
majoránna
bors
só 
Megsütjük a palacsintákat, amelynek a tésztájába egy kis borsot is rakunk.  
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és befűszerezzük, majd egy serpenyőben, szép lassan megsütjük, a utolsó pillanatban ráöntjük a fehérbort és egyből fedőt teszünk rá, hogy a bor gőzében párolódjon tálalásig.
Két kanálnyi olívaolajon, finoman megpirítjuk a felkarikázott olívabogyót, közben egy-egy kiskanál szezám-, illetve lenmagot szórunk hozzá,majd beleforgatjuk a metéltre vágott palacsintát.
Csak 1 jó tanács: az olívabogyó és a magok pirítását valóban kevés olajon végezzük! azért hogy később a palacsinta nehogy nagyon olajos legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése