Ismét egy egyszerű példa arra, hogy elég csak ügyesen összeválogatni az alapanyagokat és gusztusosan összerakni, tálalni.
... és még mennyi ilyen ötlet jut eszembe ahogy végig nézek az üzletek polcain :)
KRÉMES GYÜMÖLCSKEHELY,
MOGYORÓVAL ÉS ZABPEHELLYEL
Hozzávalók:
25 dkg eper
1 db kivi
2 db banán
1 p. tejföl (175g)
5 dkg zabpehely
5 dkg pörkölt mogyoró (sótlan)
pár kanál méz
A banánokat egy villa segítségével durvára törjük és összekeverjük a tejföllel, majd ízlésünk szerinti mézzel ízesítsük, de vegyük figyelembe, a gyümölcsök édes ízét és azt, hogy a tetjét is „lefényezzük” majd egy kis mézzel.
Az epret és a kivit apró kockákra daraboljuk és a „krémmel” illetve a zabpehellyel ügyesen kelyhekbe, pohárkákba (4 adag) rétegeljük.
Nálam ez most így történt: kivi - zabpehely - krém - eper - zabpehely - kivi - krém - eper - mogyoró és a végén az aranyló méz.
TUDTAD? „A banán a legismertebb trópusi gyümölcs, amely lassan felszívódó cukrot tartalmaz, melyek emelik a energiaszintet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése