A hurka körete a tört krumpli illetve a párolt káposzta, és ebből valahogy nem tudunk kilépni.
A következő agyalásaimmal, két nem is olyan Őrült ötletet szeretnék adni, ezen beidegződés megváltoztatására.
Az első egy zamatos variáció, ami akár csirke és kacsa mellé pompás körítés lehet.
A másodikkal pedig egy kis szlovénes hangulatot varázsolunk a tányérunkra.
Igaz, hogy a hurka „szezonja” a téli időszakra esik, de nekem vannak olyan emlékeim, amiből azt tanultam hogy hurkát enni mindig jó!
Itt a ...
Itt a ...
PIKÁNS, ROZMARINGOS-ALMÁS BURGONYA
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
3 db alma
1 ek. mustár
1 dl fehérbor
rozmaring
bors, só
A bort és a mustárt alaposan összekeverjük.
A bort és a mustárt alaposan összekeverjük.
A megtisztított burgonyát felkarikázzuk meglocsoljuk, beforgatjuk a mustár és bor keverékében, majd a tepsi aljába terítjük, sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajjal meg locsoljuk.
Az alma magrészét eltávolítjuk és a burgonyához hasonlatosan felszeleteljük, ráterítjük a burgonyára megszórjuk bőségesen rozmaringgal (nekem most csak őrölt és morzsolt volt itthon) ráfektetjük a hurkákat, letakarjuk fóliával és középmeleg sütőben szépen megsütjük, a sütés utolsó 10-15 percében, fólia nélkül, magasabb hőfokon rápirítjuk.
BÁRSONYOS TÖRT BURGONYA ÉS
TÖKMAGOLAJOS BABOS-KÁPOSZTA
TÖKMAGOLAJOS BABOS-KÁPOSZTA
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
5 dkg vaj
petrezselyem zöldje
só
50 dkg savanyú káposzta
1 dob. vörösbab konzerv
tökmagolaj
A burgonyát és a zöldségeket feldaraboljuk, sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és villával vagy a fakanállal összetörjük (természetesen burgonyatörőt is használhatunk, de nekem így tanították; ennek a finomságnak, rusztikus, darabosnak kell lennie, és nem kell, hogy „túl” pépes legyen).
Az összetört zöldséges-burgonyába belekeverjük a vajat és egy csokor petrezselyemzölddel ízesítjük, frissítjük.
A savanyú káposztát szükség szerint kimossuk, majd az átöblített, jól lecsepegtetett babbal és tökmagolajjal alaposan összekeverjük.
(Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy konzerv babot használjunk a káposztához, és néhány olyan ételhez amit gyorsan akarunk elkészíteni.)
(Én semmi kivetni valót nem látok abban, hogy konzerv babot használjunk a káposztához, és néhány olyan ételhez amit gyorsan akarunk elkészíteni.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése