2013. december 12., csütörtök

Azt hiszem mégis...

Rántott hús, burgonyapürével,
azt hiszem.
Talán, mégsem,
vagy mégis. 
Azt hiszem,
...de még milyen!














SÜLT CSÜLÖK, ÉDES BUNDÁBAN
      KÉKSAJTOS-KÖRTÉS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
1 db sertés csülök
fokhagyma
majoránna
bors, só
a panírhoz:
kekszmorzsa
tojás
liszt
a püréhez: 
80 dkg burgonya
5 dkg kéksajt (márványsajt, gorgonzola, stilton, roquefort...)
2 db körte
tej 
szerecsendió
bors, só
olívaolaj  
Egyszerűbb mint gondolnád!!!
A csülköt a szokásos módon fűszerezzük és fólia alatt megsütjük. Ezt előző nap is végezhetjük, ahogy azt egy korábbi receptem kapcsán már írtam, sőt most kimondottan ajánlatos.
A megsült csülköt, már kihűlve felszeleteljük és bepanírozzuk, annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett kekszmorzsát használunk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
Elkészítjük a burgonyapürét, azzal a kis kunkorral, hogy a burgonya főzése közben hozzáadjuk a hámozott körtét (magrész nélkül); majd a pürésítéskor belekeverjük a kéksajtot is, illetve vaj helyett olívaolajat használunk. Szerecsendióval finoman bánjunk, mert a sajtnak is markáns az íze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése