2013. augusztus 8., csütörtök

Saláták uborkából 2.

II. de I. Legszebb 
Steffel Csaba

Nem csak Őrülteknek

...és ha tudnátok,
mi vár még rátok,
nem gondolkodnátok.

Nem gondolkodnátok,
hozzáfognátok
s kipipálnátok.

Kipipálnátok,
s a salátátok mosolyogna rátok,
Így lenne szép az életetek;
kívánok hozzá 
Őrülten Jó Ételeket! 
   
Szentgotthárd
2013. augusztusa

1 megjegyzés: Erre még eccer nagyon büszke leszek.
                                                 írta: azŐrültSzakács 

 














UBORKASALÁTA, ALMÁVAL ÉS DIÓVAL
Hozzávalók:
3 adagra szánt saláta uborka (bőven)
2 db jó ízű zöldalma 
5 dkg dió
2 dl víz
2 ek. almaecet
2 tk. kristálycukor
1 tk. só
bors
Elkészítjük a salátalevet 
és belegyaluljuk az uborkát,
majd a gerezdekre darabolt almát is.

A diót durvára törjük és ezt is beleszórjuk.
Alaposan összeforgatjuk
és legalább egy óra hosszat
hűtőben érleljük.

Grillezett húsok, 
pl.: rozmaringos csirke mellé 
kimondottan ajánlom.
S a szíveteket „zabálom” 
   
Természetesen a salátalevet mindenki készítse saját ízlésének megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése