2013. augusztus 27., kedd

Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 2.

Remélem más is van úgy, hogy szinte az utolsó pillanatban jut eszébe valami jó ötlet és akkor gondolkodás nélkül, hamar-hamar.
Na, ezek azok a dolgok, ételek, harapnivalók amit a legtöbben dicsérnek és kérik a receptet; pedig mi csak úgy összedobtuk.
-Persze neked könnyű!













BUJTATOTT SZILVA, ROZMARINGGAL
Hozzávalók:
2 cs. előhűtött leveles tészta (2×275g)
10 szem szilva
1 db tojás
és
Rozmaringos-fahéjas cukor:  
4 ek. kristálycukor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt rozmaring 
(Ez a mennyiség elég sok; de a maradékot tegyük egy jól zárható edénykébe, majd rajuk félre és  legközelebb is felhasználhatjuk, nem csak szilvás, hanem almás, körtés sütikhez is. Ne féljünk a rozmaringtól, ne görcsöljünk rá! Jó ízű gyümölcsnél szinte észrevehetetlen ez a mennyiség; de ez az amitől kicsit más lesz mint a többieké, és amikor eláruljuk, mindenki szeme fennakad.)

A szilvákat egy éles késsel félbevágjuk és kimagozzuk.
Az egyik leveles tésztát, lisztezett deszkára terítjük.
A szilvákat szépen, egyesével megforgatjuk a rozmaringos-fahéjas cukorba és ügyesen (4×5) szét rakosgatjuk a tésztán; majd a közüket rendesen bekenjük tojással.










A másik tésztát pontosan illesztve ráterítjük a „szilvás tésztára” és a szilvák közötti részeket lisztes ujjainkal alaposan lenyomkodjuk, hogy sülés közben nem nyíljanak szét. Ezután késsel vagy derelyevágóval az összeillesztés mentén kockákra daraboljuk.










Sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk, a bujtatott szilváinkat, lekenjük őket tojással, majd egy hegyes késsel  X beszúrás ejtünk rajtuk.










Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük és még melegen, porcukorral meghintjük. 
Ha teljesen véletlenül van otthon friss rozmaringunk, ügyesen díszíthetjük, érdekesebbé varázsolhatjuk ezt a fincsi sütit :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése