2013. június 27., csütörtök

Egy verseny, egy recept (a főétel 1.)

... és íme receptrangadóra készült első, főételem a nagy melegre való tekintettel.














POSÍROZOTT LAZACFILÉ, 
           BURGONYÁS CARMEN SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg lazacfilé
50 dkg burgonya
2 cs. salátamix (céklás)
2 fej vöröshagyma
3 dl fehérbor
3 dl víz
2-3 ek. fehérborecet
2 ek. kakukkű
0,5 dl olívaolaj (+)
2 ek. kapribogyó
4-5 db babérlevél
színes bors (durvára tört)




A vöröshagymát vékonyan, félkarikákra vágjuk; egy tálba rakva lesózzuk.
Egy lábosba öntjük a vizet, a bort és a borecetet, megsózzuk, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük.
A burgonyát fél centis karikákra szeleteljük és a fűszeres-boros lében roppanós! puhára főzzük.
A lesózott hagymát olívaolajjal és durvára tört színes borssal elkeverjük és egy szűrőlapát segítségével, melegen, rászedjük a megfőtt burgonyakarikákat, majd hozzáadjuk a kapribogyót és az egészet alaposan összeforgatjuk.
A fűszeres-boros lé (amiben a burgonyát is főztük) alatt legyengítjük a lángot és nagyon lassan 5-10 percig posírozzuk (főzzük) benne a lazacfiléket.
A Carmen (Toppo-céklás) salátakeveréket tányérra halmozzuk, rászedjük a hagymás-kapribogyós burgonyát és a tetejére rakjuk a lazacfilét, a tál alján összegyűlt, maradék olajjal a filét meglocsolhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése